MUSCLOS AMB ROMANÍ
Ingredients:
– Musclos (tants com convingui, segons quanta gent n’hagi de menjar)
– Alls (mitja dotzena, parell de grans amunt, parell avall)
– Romaní fresc (dues o tres branquetes recent collides)
– Oli (un raig generós, que negui tot el fons de la cassola)
Es posen els alls sense pelar a la cassola amb l’oli i es couen a foc molt, molt lent, amb la cassola tapada, per tal que es confitin. (Sempre hi pot haver algú que li agradi menjar-se’ls així, confitats; si no, no es mengen i en paus.)
Mentrestant netegem els musclos. (Tenim temps; no cal córrer perquè els alls triguen bastant a confitar-se: una horeta ben bona com a mínim, per anar bé.)
Quan els alls ja estan confitats s’afegeixen a la cassola les branquetes de romaní fresc ben esbandides. (Si hi queden gotes d’aigua, és igual: faran uns quants espeternecs, però com que no es tracta d’oli roent, no correrem gaire perill). Immediatament s’hi afegeixen els musclos i es torna a tapar la cassola i s’apuja el foc.
Esperem que s’obrin els musclos i ja està: els aboquem en un bol gros juntament amb els alls, el romaní i l’aigua que han deixat anar, i ho portem a taula.
Un plat bo, bonic i barat, olorós i alimentós. I ben sa.